RAFA NADAL ACADEMY BY MOVISTAR

Rafa Nadal Academy by Movistar i Manacor (Mallorca) blev etableret i 2016 med et mål om at etablere et internationalt benchmark-center i tennisverdenen. Med sportsikonet Rafa Nadal som drifkraft forener akademiet tennis med uddannelse - i en målrettet indsats for at sikre, at de studerende forfølger deres drømme om en tenniskarriere uden at gå på kompromis med deres akademiske studier. Det arkitektoniske projekt omfatter ikke mindre end 24.000 m² - og en række imponerende faciliteter som kollegie, træningsområder, hotel, sportspladser, omklædningsrum, bar, klinik og grønne områder.

PROJEKTDETALJER

NavnRafa Nadal Academy by Movistar
Arkitekt / DesignerDavid Iglesias
BeliggenhedCrta. Cales de Mallorca s/n, km 1,2. Torre dels Enagistes, Manacor 07500, Illes Balears
EntreprenørManacor Sports Centre
ByggefirmaDragados og Melchor Mascaró
ÅbningsdatoJuni '16
FotografiFernando Alda
Projektets samlede areal24.000 m² bebygget areal
dekton-rafa-nadal-academy

David Iglesias, arkitekten bag Rafa Nadal Academy: "Udgangspunktet for projektet var at skabe et træningsakademi - og samtidig en bygning, der kan bruges af byens befolkning og af hele Mallorca. Det endelige resultat skulle derfor være en kombination af et meget defineret område specifikt til børn - og et andet hvor folk helt modsat kan cirkulere frit.

ANVENDELSE

ANVENDELSEtrapper, flisebeklædning, gulvbelægning og facaderANVENDELSEfacader
MATERIALEDekton® by CosentinoMATERIALEDekton® by Cosentino
FARVEStratoFARVETilpasset Dekton® Blue
TYKKELSE8, 12 og 20 mmTYKKELSE12 mm
ANTAL27.219 m2ANTAL445 m2
ANVENDELSEflisebeklædning og gulvbelægningANVENDELSEflisebeklædning og bordplader
MATERIALEDekton® by CosentinoMATERIALEDekton® by Cosentino
FARVEAlbaFARVESirius
TYKKELSE8 og 12 mmTYKKELSE8, 12 og 20 mm
ANTAL5.318 m2ANTAL141 m2
ANVENDELSEfodpaneler, flisebeklædning og gulvbelægningflisebeklædning, gulvbelægning og facaderflisebeklædning
MATERIALEDekton® by CosentinoMATERIALEDekton® by Cosentino
FARVEKorusFARVESpectra
TYKKELSE8 og 12 mmTYKKELSE8 og 12 mm
ANTAL2.229 m2ANTAL78 m2
ANVENDELSEgulvbelægning og swimming poolsANVENDELSEswimming pools og bordplader
MATERIALEDekton® by CosentinoMATERIALEDekton® by Cosentino
FARVEKeonFARVEDomoos
TYKKELSE8, 12 og 20 mmTYKKELSE8 og 12 mm
ANTAL2.174 m2ANTAL40 m2
ANVENDELSEgulvbelægning, flisebeklædning, brusenicher og spaANVENDELSEbrusenicher
MATERIALEDekton® by CosentinoMATERIALESilestone® fra Cosentino
FARVETriliumFARVEBlanco Zeus Suede
TYKKELSE8 og 12 mmANTAL136 unidades
ANTAL1.279 m2
ANVENDELSEfacader og flisebeklædningANVENDELSEhåndvaske Elegance
MATERIALEDekton® by CosentinoMATERIALESilestone® fra Cosentino
FARVEZenithFARVETilpasset Dekton® Blue
TYKKELSE8, 12 og 20 mmANTAL110 encimeras
ANTAL1.538 m2
ANVENDELSEflisebeklædning og gulvbelægningANVENDELSEbordplader
MATERIALEDekton® by CosentinoMATERIALESilestone® fra Cosentino
FARVEVentusFARVEVerde Fun og Marina Stellar
TYKKELSE8 og 12 mmANTAL4 encimeras
ANTAL468 m2
ANVENDELSEbrusenicher
MATERIALESilestone® fra Cosentino
FARVEGris Expo
ANTAL3 platos de ducha

Præcis derfor er de to bygninger, der udgør det endelige projekt, forholdvis multifunktionelle - med vidt forskellige egenskaber og sikkerhedsniveauer. De er perfekt forbundet - og imødekommer præcis den definerede målsætning."

Det ambitiøse Rafa Nadal Academy er blevet en unik showcase for Dekton® og Silestone®. Cosentino Group har leveret over 40.000 m² Dekton® i alle tykkelser til f.eks. flisebelægninger, gulve, arbejdsborde, trapper og fodpaneler - og med speciel fokus på anvendelse af materialerne til facaderne på akademiets to hovedbygninger, pool- og spaområderne.

Silestone® i farven Blanco Zeus med finishen suede karakteriserer de 130 brusenicher - og helt den samme tone og tekstur er valgt til bordene i de mere end 100 badeværelser, hvor også Elegance håndvasken fra Cosentino Bath Collection er en del af designet.

dekton-rafa-nadal-academy

SPECIALUDVIKLET DEKTON® FACADE

Facaden på Rafa Nadal Academy er skabt primært af Dekton® og glas. Dektons® unikke egenskaber som f.eks. modstandsdygtighed mod ultraviolette stråler, frost og genoptøning, farvernes intensitet og holdbarhed og ikke mindst de pletafvisende egenskaber er afgørende for materialets egnethed til de eksterne facader. Lige så vigtigt er materialets præcise natur, der i fusion med CAT1Wandegar systemet, som bruges ved placering af pladerne, gør monteringen af Dekton® pladerne enkel. Det visuelle resultat er spektakulært.

"FOR ARKITEKTERNE ER DEN BEDSTE DEKTON® EGENSKAB: FORMATERNE"

David Iglesias, arkitekt: “Den bedste egenskab ved Dekton® er noget, som vi arkitekter elsker: nemlig formatet. Det tillader os at lege med store dimensioner og med forskellige former for firdeling. Det er utrolig nemt at arbejde med Dekton® og resultatet er perfekt”.

rafa-nadal-academy

DEKTON: GULVE TIL VÅD- OG TØRAREALER

De store Dekton® formater gjorde det muligt at etablere smukke fortove og stier - os smukke kvalitetsarealer i næsten alle de miljøer, som projektet omfatter. Fra et funktionelt synspunkt gør hårdheden, slidstyrken og den nemme, daglige vedligeholdelse Dekton® til det perfekte produkt at arbejde med - både inde og ude.

Dekton® Grip - den skridsikre anti-slip-teknologi giver yderligere et højere niveau af sikkerhed og forhindrer mulige ulykker i de områder med mest trafik - især der hvor vand er en del af hverdagen, som f.eks. de indendørs- og udendørs poolområder og den imponerende spa, som også er en del af projektet.

Takket være den høje modstandsdygtighed overfor hydrolyse - og den deraf følgende unikke performance ved kontakt med vand - er Dekton® det perfekte materiale til design af swimmingpoolens totalfunktionalitet: De detaljerede kanter, de eksterne og interne belægninger og de sanitære installationer.

Samtdig er Dekton® også det perfekte match til hele spaområdet, hvor gulvet er identisk med de øvrige features (pool, brusere, vægge og sauna). Som var de alle skabt som én enkelt enhed er Dekton® i en og samme farve brugt til hele designet.

Oplevelsen af sammenhæng og æstetik er bemærkelsesværdig. Dektons® komposition og udseende er konstant - selv i kontinuerligt fugtige eller våde miljøer, sikrer produktet en enestående holdbarhed.

rafa-nadal-academy

TRIN I ET ENKELT STYKKE

Trapperne er del af bygningens kontinuerlige gulv og betrædes af mange fødder hver dag.

Dekton® er den perfekte overflade til højt trafikkerede områder - den er slidstærk, takket være dens hårdhed og store modstandskraft mod slitage. En anden stor fordel ved Dekton® – som er ekstremtt værdsati forbindelse med dette projekt – er det fact, at trinnene kan fremstilles i et stykke og dermed helt uden samlinger.

COSENTINO GROUP har i 2016 modtaget Environmental Product Declaration (EPD) for Life Cycle Analysis af Dekton®.
At modtage denne anerkendelse fra en ekstern organisation, understøtter virksomhedens indsats for at effektivisere brugen af råmaterialer
og energi - og dermed reducere spild.

DEKTON®: VÆGBEKLÆDNING

Alle vægbeklædninger, der er fremstillet af store stykker Dekton®, er vigtige elementer i det endelige design. Produktets fladhed kan værdsættes, selv i en 8 mm tykkelse til lodret installation. Resultatet er en slående ensartethed set både fra et arkitektonisk og et æstetisk synspunkt. Miljøet markerer, hvordan de store Dekton® formater giver en unik fleksibilitet i forhold til at matche både kreativitetog alsidighed i ethvert arkitektonisk projekt.

Hele vægge af Dekton® kan opleves både i omklædningsrum, spaområdet, indendørs swimmingspools, restauranter, badeværelser og soveværelser - såvel i kollegiet som på hotellet. En harmonisk atmosfære og spektakulære visuelle effekter går hånd i hånd med enesteånde hygiejne, takket være det betydeligt reducerede antal af samlinger.

rafa-nadal-academy

VÆGBEKLÆDNINGER I BRUSENICHER

Dekton® er perfekt til væggene i brusebade og -nicher på grund af dets fremragende vandafvisende egenskaber. Den høje modstandsdygtighed mod hydrolyse betyder, at materialet ikke ændrer sig - heller ikke når det er i kontakt med fugt og vand i længere tid ad gangen.

Dette fact kombineret med den lette, daglige vedligeholdelse, gør Dekton® til det perfekte valg til beklædningen af bruserområderne både i spaen, i omklædningsrummene og på kollegiet.

rafa-nadal-academy

SPECIALUDVIKLEDE FARVER

Der blev skabt to specielle nuancer af Dekton® til projektet: en intens blå som via facadeanvendelsen er blevet akademiets kendetegn og signatur overfor omverdenen - og en blid, hvid tone (Alba) der kendetegnes af raffinement og dækker et stort antal vægge i bygningen.

SILESTONE® KADOR SUITE BRUSENICHER

Til kollegiets badeværelser blev der skabt over 130 brusenicher med Silestone® kvarts-overflade. Valget faldt på Kador fra Cosentino Bath Collections på grund af det attraktive, elegante design. Blanco Zeus rene farve og sensualiteten af Silestone® suede finisheen skaber en effekt, som er usædvanlig, både æstetisk og visuelt.

Sikkerhedsaspektet er afgørende ved anvendelser som disse - og imødekommes fuldt ud af Silestone® brusenichernes dokumenterede, høje skridsikkerhed, som lever op til den strenge, tyske standard, DIN 51097: 1992. Lav porøsitet og minimale krav til vedligeholdelse gør Silestone® til det perfekte produkt i kombination med vand og andre personlige hygiejneprodukter.

rafa-nadal-academy

BORDPLADER MED INTEGREREDE HÅNDVASKE TIL SILESTONE® BADEVÆRELSER

Silestone® fleksibilieteten i format og størrelse i alles badeværelseskollektioner gjorde etableringen af de over 100 tilpassede bordplader til kollegiet mulig. For af fastholde den gennemgående designlinje, der kendetegner hele projektet, blev bordpladerne skabt med integrerede håndvaske fra Cosentino Bath Collection.

Elegance og det enestående design med de lige, skarptdefinerede linjer giver rummet en unik skønhed. Bordpladerne med de integrerede håndvaske giver Silestones® design, stil og højtydende funktionalitet: hårdhed, høj modstandsdygtighed overfor pletter og ridser samt minimeret opsugning af væsker.

"DEKTON OG SILESTONE, TO PERFEKTE LØSNINGER TIL
ET PERFEKTIONSPROJEKT"